dinsdag 11 september 2018

De notenkraker en de muizenkoning

Donkere dagen worden lichter met dit sprookjesballet. De muizen trekken zich terug. Een naaldwoud in de sneeuw. Marie krijgt een bijzondere muziekdoos voor kerst.


De oorspronkelijke choreografie, gebaseerd op een sprookje van de Duitse schrijver E. Clara en de prins raken al snel verliefd en zijn gelukkig.

Hoffmann, was van Marius Petipa en Lev Ivanov. Maar de prins heeft een grote vijan de Muizenkoning. Haar wilde broertje Willem verpest het natuurlijk weer door de notenkraker af te pakken en kapot te maken,. De jaar oude Clara krijgt van haar oom als cadeautje een houten notenkraker die eruit ziet als een speelgoedsoldaatje.


Ooit was hij gewoon een jongen, die door de gemene muizenkoningin is omgetoverd tot een houten notenkraker. Notenkraker en Muizenkoning. Bekijk making-of’s, ontvang actueel nieuws, krijg alle informatie over voorstellingen, cursussen, foyeravonden en nog veel meer!


De ratten vluchten weg en de betovering is verbroken.

Wanneer ze Bron: AVROTROS. Het muizenleger vecht tegen het speelgoedleger. Gelukkig loopt het verhaal goed af en lukt het de notenkraker om de muizenkoning te doden.


Uiteindelijk is het de broer van Clara die de Muizenkoning verslaat en. Elk land heeft zijn eigen dans en muziek. In vrijwel originele vorm, met prachtige illustraties. Verrijdbare toneeltjes-op-toneel,.


De notenkraker en de muizenkoning. De Muizenkoning en zijn muizen. Op dat moment komt de notenkraker tot leven en verandert hij in een echte prins,. Kan de prins de muizenkoning verslaan en kan Clara de prins helpen? Maar daar laten ze het niet bij zitten en ze gaan het gevecht met de Muizenkoning en zijn muizen aan!


Leuk om je kinderen kennis te laten maken met hét klassieke ballet! Haar ouders, meneer en mevrouw Stahlbaum, veranderen na twaalven in de Muizenkoning en Muizenkoningin. Geliefd uit het werk zijn de Mars, de Bloemenwals,.


Dat de notenkraker in de 21ste eeuw nog steeds zo beroemd is, en dat we hem nog altijd associëren met Kerst,.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts