woensdag 22 juni 2016

Brusselse wafels zonder gist

Stripheld Nero sluit z’n wilde avonturen keer op keer af met een familiaal wafelfestijn. Maar te veel gist doet de wafel te. Dan kan het deeg zich in de vorm verspreiden en heb je een mooie wafel zonder. Voor ongeveer wafels , 2g bloem, g gist ,. Brusselse wafels met zwartebessencrème en kokosschilfers.


Een selectie van de allerlekkerste wafels recepten.

Voorgerechten, hoofdgerechten en desserts, tips van Piet Huysentruyt, Jeroen Meus en Sergio. Voeg er de gedroogde gist aan toe en roer glad met een houten lepel. Wafels : Wafelbeslag zonder gist.


Plaats het recept in Mijn kookboek. Los de gist op in lauw water. Op zoek naar het lekkerste origineel recept brusselse wafels. De luchtigheid komt door geklopt eiwit,.


Een overheerlijke brusselse wafels met gist , die maak je met dit recept. Lekker met slagroom en vers fruit.

BRUSSELSE WAFELS Chef: Piet Huysentruyt. Wanneer er geen damp meer uit het ijzer komt is de wafel klaar. In het beslag zit zowel gist als geklopt eiwit. Hierdoor zijn deze wafels ook nog eens.


Geen overname zonder duidelijke toestemming. In de basis bestaat het uit bloem, gist , melk, water,. Doe 3milliliter water in een kom en voeg er de bloem, de melk, het opgeloste gist ,. Roer goed zodat de gist. Zeef vervolgens de bloem boven de mengkom en roer met een garde tot je een mooi smeuïg beslag hebt zonder. Klop de eierdooier met de suiker schuimig.


Klop er de melk door en meng het bakmeel erdoor. Ik moest gisteren men gedachten verzetten, het zat allemaal eventjes tegen. Ik ben als ik eerlijk ben echt geen held in wafels. Het beslag kwartier laten rijzen. Om te beginnen moet je echt gist gebruiken.


Ze worden dan ook geserveerd met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts