woensdag 2 september 2015

Zilverklei bakken

Bak uw zilverklei altijd lang genoeg af, beter te lang dan te kort. Hoe groter uw werkstuk is hoe langer het gebakken moet worden. Kijk op de verhittings tabel om te. Het water verdampt bij het drogen en het bindmiddel vergaat bij het bakken zodat er 9 zilver overblijft. Zilverklei heeft de prettige.


Art Clay SilverTM afbakken op het gasfornuis.

Info over zilverklei bakken. Resultaten van zoekmachines! Wij verkopen ook vezeldoeken en afbakplaten. Dit verhaal kun je op iedere site lezen, het legt uit wat zilverklei is, maar dan! Dan weet je eigenlijk nog steeds niet zoveel.


Want een zilveren sieraad kleien. Na het bakken is het ook geen klei meer als je het in het water legt. Wil je het waterdicht maken (zoals een vaas) dan moet je het ook glazuren.


Je kan er juwelen mee boetseren, die na afbakken.

Natuurlijke stenen worden na het bakken gezet met zetdraad of een zetbakje. Gebruik je ervaring met zilverklei bij het werken met bronsklei. Bronsklei heeft een chocoladebruine kleur die bij het bakken verandert naar een warme gouden,.


Een ander verschil is dat zilverklei vrij makkelijk te bakken is, je kunt dit doen met een gas brander(tje) of in de klei oven. Eerst maken we een ontwerp in oefenklei, daarna werk je met zilverklei , na het bakken en afwerken ga je naar huis met een zelfgemaakt echt zilveren juweel. Bochten en rondingen veranderen na het bakken : door de krimp worden open “C” bochten meer flauw,. Dat was het vereiste voor de eerste generatie zilverklei.


Bronsklei is pakken goedkoper dan zilverklei , vandaar dat velen zich met bronsklei aan een experimentje wagen. In deze video legt Katty beknopt uit waarop je zo al. Tijdens de zilverklei workshop ontwerp en maak je zelf een sieraad van gram zilverklei. Je kunt een zilveren ring,.


Volg een workshop juwelen maken uit zilverklei. Tijdens een workshop maakt u een juweel naar keuze (hanger, paar oorstekers, paar oorhangers,) Geen ervaring vereist. Het is wel belangrijk om te weten dat het spul iets krimpt tijdens het bakken ! Daarna heb ik de met wat verdunde zilverklei aan elkaar gemaakt.


Wat is nu mooier dan een persoonlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts