dinsdag 10 juli 2018

Ossewit vloeibaar

Dit is niet meer vloeibaar , maar is een soort lijm geworden. Gegarandeerde kwaliteit: Ossewit is een frituurproduct verkregen op basis van dierlijke vetten die met grootste zorg geselecteerd worden. Ossewit heeft een onvergelijkbare smaak die door de hele familie gewaardeerd wordt.


Frituurvet ossewit aanbiedingen en prijzen: Er zijn resultaten gevonden. Frits van der Blom, voormalig huisarts en homeopaat, legt uit wat kanker precies is. Een nieuw product in de webwinkel: ossewit.

Het blijkt - enigszins tot mijn verrassing - dat dierlijke vetten erg gewild zijn. Smelt het ossewit in een (oude) pan tot het nèt vloeibaar is, roer er vervolgens het strooivoer door. Giet dit mengsel in de vorm en laat afkoelen. Voor een vogeltaart ga je als volgt te werk, je smelt het ossewit of frituurvet in een pan. Zorg dat het vet zacht wordt, maar niet helemaal vloeibaar.


Wij gebruikten vroeger altijd Ossewit. Gewoon kopen bij de AH onder andere. Maar het is dierlijk vet, dus niet zo goed. Het is wel het lekkerst vind ik.

Nog niet zo lang geleden frituurde Nederland zijn patat nog in ossewit (rundervet) of reuzel. In Bertolli vloeibaar zit bijvoorbeeld:. Nooit die flessen gekocht.


Ik gebruik roomboter, ossewit = reuzel, spekvet van het zelf uitbakken van vet spek. Ik wilde niet vloeibaar ,. Frituren met zonnebloemolie gaat prima. Ik koos daarom voor ossewit. NLHeerlijke honingbloemen in een meer vloeibaar formaat.


Deze honing komt uit Nederland. When you fry with Ossewit the fries are crisp and not greasy. Ossewit een beetje verwarmen, tot het vloeibaar wordt (bij plusminus graden), en het grootste deel over de zaden in de vorm gieten.


We spreken van oliën wanneer ze vloeibaar zijn bij 18°C. De bond zegt dat een verkoopverbod zorgt voor een flinke verbetering van de volksgezondheid en dat in vloeibaar vet gebakken patat net zo lekker is. Online bij Albert Heijn al je boodschappen thuisbezorgd of ophalen. Ja, ossewit zat ik ook aan te denken.


Bakte mijn moeder altijd in. Hoewel er in die van de supermarkt wel antischuimmiddel zit. Wat is jouw mening hierover Juglen?


Zelf patatjes en andere zaken thuis bakken kan het best in vloeibaar vet, maar mag ook in ossewit , kokosvet en palmolie.

Volgens mij is dit de hoofdzaak geweest om over te stappen van (vast) dierlijk vet naar ( vloeibaar ) plantaardig vet. Als de saus te vloeibaar moest zijn, kan men het ook indikken met een sausbinder. Van oudsher wordt friet gebakken in Ossewit (Blanc de boeuf, gezuiverd rundvet). Gekenmerkt doordat de pasta niet vloeibaar , er minder risico dat ze lekken.


Verwarming pasta voor fondue is zo veel veiliger dan vloeibare spiritus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts