dinsdag 4 augustus 2015

Fijn of grof gemalen koffie

Bestel nu online in de illy shop. Capsules, bonen en gemalen koffie. De grootste collectie gemalen koffie ! Gemalen koffie tegen de laagste prijzen. Betaal nooit meer teveel.


De maling kan worden ingestel van grof tot medium tot fijn.

Wanneer koffie te fijn wordt gemalen ,. Snelfilter kan je voor grote of kleine machines gebruiken, grof eigenlijk alleen voor grote machines. Gebruik je grof gemalen koffie dan zul je zien dat de extractietijd korter is dan wanneer je fijn gemalen koffie gebruikt. Bij grof gemalen koffie is de doorlooptijd van het water korter dan bij fijn gemalen koffie. Anders gezeg hoe fijn of grof de koffie gemalen wordt. Regelmatig krijgen wij de vraag waarom je niet dezelfde maalgraad kunt gebruiken voor elke soort koffie.


Espresso moet zo fijn mogelijk worden gemalen , terwijl gewone koffie grof gemalen kan worden. De instelling van de maalgraad bepaalt hoe fijn of grof de koffiebonen gemalen worden.

Dit is van invloed op de doorlooptijd van het water, de zogenoemde extractietijd. Deze zijn grof , medium en fijn. Zorg ervoor dat je koffie consistent gemalen wordt. Dit bepaald hoe de koffiesmaak uit de koffie gehaald wordt.


Dan was de maling te grof. Geniet thuis als in de koffiebar. Vanuit dit reservoir kunt u dan precies de hoeveelheid gemalen koffie halen die u op dat moment. Hiermee bepaalt u hoe fijn of grof de koffiebonen gemalen worden.


Welke gemalen koffie moet je kiezen als je een pistonmachine hebt waarmee je zelf de lekkerste espresso’s maakt? Het is belangrijk dat je koffie niet te grof. Als de koffie te bitter smaakt kan het zijn dat de koffie te fijn gemalen is.


Om Turkse koffie te maken gebruiken we koffie dat tot stof is gemalen en voor een cafeteire kun je bijna de stukjes tellen. Hoe fijn of grof we de koffieboon malen. Ditzelfde principe geldt voor grof en fijn gemalen koffie. Fijn gemalen koffie , heet water en hoge druk.


Maar… maal jij zelf bonen of koop je liever gemalen koffie , capsules, cups of pads?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts